GLA-PROGRAM

Du får göra det du gillar mest

Just nu finns GLA-utbildningar inom fem olika yrkesprogram – industriteknik, vård och omsorg, restaurang och livsmedel, barn och fritid och hantverk.

GLA borde såklart finnas i många fler yrkesprogram och därför jobbar vi med att ta fram ännu fler valmöjligheter.

Ett tips: Om du vill gå GLA inom ett annat yrkesområde, till exempel inom hotell och turism eller fordon och transport, fråga studie- och yrkesvägledaren eller lärlingskoordinatorn på din gymnasieskola om det går att ordna.

Industritekniska programmet

Det industritekniska programmet passar dig som vill arbeta inom verkstadsindustri eller processindustri med modern teknik varvat med hantverksskicklighet.

 

Läs mer

Vård- och omsorgsprogrammet

Du som väljer vård- och omsorgsprogrammet kan jobba på sjukhus, vårdcentral, inom hemsjukvård, på ett särskilt boende eller gruppbostad, inom daglig verksamhet eller hemtjänst.

Läs mer

Restaurang- och livsmedelsprogrammet

Det här programmet passar dig som tycker om att laga mat och är intresserad av hur man producerar och hanterar livsmedel. Efter utbildningen kan du arbeta i restaurang, på bageri och med färskvaror.

Läs mer

Barn- och fritidsprogrammet

Det här programmet passar dig som är intresserad av pedagogik och vill arbeta med människor. Du lär dig att möta och stödja barn, ungdomar och vuxna i deras utveckling.

Läs mer

Hantverk - Finsnickeri

Det här programmet är för dig som tycker om att arbeta praktiskt och kreativt. På inriktningen finsnickeri lär du dig tillverkningsmetoder, material, verktyg och maskiner inom snickeribranschen.

Läs mer