Barnen på förskolan saknade henne när hon var på sportlov. Kommer hon inte snart?

– Jag blev varm i hela kroppen när de sprang emot mig, ler Felicia Hjärtfors, GLA-elev på Barn- och fritidsprogrammet på Teknikum i Växjö. Felicia deltar i allt som händer på förskolan Fantasia – i det pedagogiska arbetet, på föräldramöten och arbetsplatsträffar. Hon genomför också uppgifter inom sitt karaktärsämne. Det kan vara att planera och genomföra en utflykt eller spela in ett samtal med barnen om färger. Pedagogerna på Fantasia säger att Felicia är väldigt rolig men också sträng. Bara hon säger barnens namn så lyssnar de.

– Jag älskar barn, att ta del av deras värderingar och tankar. Vart tar alla insekter vägen? Varför är det inga löv på träden? Ibland stiger hon upp kvart i fem för att hinna till öppning.

Man kan inte vara trött, det gäller att ha en drivkraft. Jag vill verkligen prestera. Om arbetsgivaren och barnen känner att man inte vill blir det inte bra.

Felicia har dyslexi och säger att plugg inte fungerar för henne. Det är mycket bättre att göra saker i verkligheten.
– Jag får inte in det som står i böckerna i mitt huvud. Men jag lär mig när jag gör det med barnen och får det förklarat av lärare, klasskamrater och mina underbara arbetskamrater. Jag har också fått fler hjälpmedel i skolan. Som lärlingsanställd får Felicia lön. Hon sparar vartenda öre för framtiden, och klarar sig för det mesta enbart på studiebidraget.

– Och till sommaren finns en chans att jag blir anställd som sommarvikarierande barnskötare på Fantasia.

Felicia har blommat ut så otroligt, sedan hon fick möjligheten att bli lärlingsanställd, säger hennes lärare i karaktärsämnen på Barn- och fritidsprogrammet.