Har du intresse och talang för ett visst yrke?
Lär du dig bäst genom att göra, inte bara att läsa hur man gör?

Alla är olika och vissa lär sig bättre genom att jobba, på riktigt. Om du känner igen dig i det så kan GLA vara rätt för dig.

• När du läser GLA är du anställd och har en arbetsgivare som satsar på dig. Arbetsplatsen är den del av skolan.
  • Som GLA-elev har du en egen handledare som ansvarar för utbildningen på arbetsplatsen.
  • Med GLA får du valmöjligheter – stor chans till jobb direkt eller högskolebehörighet för vidare studier.
  • Du får din första anställning på ditt CV och du får lön under tiden du utbildar dig.

Skolan och arbetslivet driver GLA-utbildningarna tillsammans. Det innebär att du lär dig det absolut senaste och får användning av det du lär dig i skolan och på jobbet direkt.

Du har en arbetsgivare som satsar på dig och din utbildning.

När du tagit studenten kan du välja att jobba direkt eller att plugga vidare. Nio av tio GLA-elever får jobb efter skolan. Och vill du plugga vidare så kan dut läsa kurser som ger dig högskolebehörighet.

Låter det som något för dig? Läs gärna vad några av GLA-eleverna tycker om utbildningen. Eller vad en av många arbetsplatser säger om framtidens sätt att lära. Här på gymnasielarling.se ser du vilka inriktningar som du än så länge kan välja på och här kan du också hitta en skola.

Just nu finns GLA inom de här inriktningarna: